Actualitate

România, țara impozitelor fără sfârșit!

O nouă taxă ne va afecta portofelul 

Se pare că gazele de import chiar sunt mai scumpe decât cele autohtone. Agenția Resurselor Minerale, a anunțat că gazele naturale aduse din Rusia vor fi impozitate. Cei care vor suferi acest cost este bineînțeles utilizatorul casnic și industrial. Iar vestea bună, dacă o putem numi așa, este că Guvernul a anunțat că scumpirile vor putea fi plătite în rate.

„Producătorii interni suferă de o concurenţă neloială din partea producătorilor externi – cel mai mare producător este Gazprom. Producătorii interni, care plătesc redevenţă şi asigură locuri de muncă, sunt supuşi unei taxe suplimentare care este substanţială, iar gazele din import nu sunt. Din această cauză apreciem pasul de a impozita şi gazele din import”, precizeaza Harald Kraft, preşedintele Asociației Română a Companiilor de Explorare și Producție Petrolieră.

„Orice impozit şi orice taxă nouă, în principal, înseamnă o majorare de preţ. De aici trebuie să pornim. Şi consumatorul casnic fiind un consumator majoritar de iarnă, atunci când importurile sunt destul de mari, pentru ei ar însemna o majorare destul de mare”, a spus Mihai Vilt, director companie de furnizare gaze naturale.

 

Sursa : mediafax.ro

 

To Top
Loading..