Home Actualitate Răspunsul lui Ludovic Orban după ce IPS Teodosie i-a chemat pe toţi preoţii din judeţul Constanţa la pelerinajul de Sf. Apostol Andrei

Răspunsul lui Ludovic Orban după ce IPS Teodosie i-a chemat pe toţi preoţii din judeţul Constanţa la pelerinajul de Sf. Apostol Andrei

by Mircea Marinescu
1 minute timp de citit
IPS Teodosie

Problema pelerinajului de Sfântul Andrei, organizat în fiecare an la Constanța, dar interzis acum, în pandemie, a ajuns să fie discutată la nivel central.

Patriarhia a cerut o derogare, având în vedere însemnătatea acestui eveniment, astfel încât toţi credincioşii să poată merge, în pelerinaj, la peştera Sfântului, din comuna Ion Corvin.

După ce Tribunalul din Constanţa a respins solicitarea făcută de Arhiepiscopul Tomisului, acesta i-a scris şi premierului.

Răspunsul lui Ludovic Orban, către înaltul prelat, a fost ca acesta să îi îndemne pe credincioşi “la respectarea regulilor, pentru că aceste reguli sunt făcute să apere sănătatatea.”

Poliţia şi Jandarmeria din Constanţa au anunţat că zona Mănăstirii Sfântul Andrei, din comuna Ion Corvin, va fi împânzită de forţe de ordine.

„Urmare a apariției în presă a unui document intern insuficient formulat, Arhiepiscopia Tomisului precizează că în ziua cinstirii Sf. Andrei, Sf. Liturghie se va oficia și la parohiile din cuprinsul Arhiepiscopiei. Regretăm faptul că s-a putut înțelege eronat că la parohii nu se va mai oficia Sf. Liturghie”, transmite Arhiepiscopia Tomisului.

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More