Home Actualitate Raed Arafat despre numărul de infectări după alegeri: „Nu văd un risc”

Raed Arafat despre numărul de infectări după alegeri: „Nu văd un risc”

by Mircea Marinescu
1 minute timp de citit
Raed Arafat

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a afirmat, vineri, că nu există un risc suplimentar de infectare în ziua votului, dacă se respectă toate măsurile de protecţie stabilite de autorităţi.

Arafat recomandă cetăţenilor să nu profite de ridicarea unor restricţii de circulaţie şi nici să nu participe la manifestări publice după aflarea rezultatelor scrutinului de duminică, transmite News.ro.

Raed Arafat a fost întrebat, vineri seară, dacă va creşte numărul de infectări după alegeri şi a precizat: „Dacă se respectă regulile prevăzute în secţiile de vot, în aşteptare, în deplasare spre secţiile de vot şi dacă oamenii înţeleg că măsurile de relaxare, în sensul că poţi să te mişti fără declaraţie pe propria răspundere, sunt menite să le faciliteze dreptul de vot şi nu alte activităţi, nu văd un risc suplimentar”.

Şeful DSU recomandă cetăţenilor să nu participe la manifestări publice după anunţarea rezultatelor.

„Lucrul pe care n-ar trebui să-l vedem acum este ca după finalizarea votului şi anunţarea rezultatelor să nu mai apară din nou întruniri ca la alegerile locale, după care am văzut că în mai multe locuri au fost chiar sute de persoane, fără respectarea regulilor. Acestea trebuie evitate la maxim şi trebuie să nu aibă loc, ca să prevenim o infectare în masă a unor persoane care participă la astfel de activităţi”, a mai declarat Arafat.

sursa

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More