Home Actualitate Președintele Pfizer nu e sigur dacă persoanele vaccinate pot răspândi în continuare COVID-19

Președintele Pfizer nu e sigur dacă persoanele vaccinate pot răspândi în continuare COVID-19

by Mircea Marinescu
1 minute timp de citit
Albert Bourla

Albert Bourla a declarat pentru „Dateline” de la NBC: „Cred că acest lucru este ceva care trebuie examinat. Nu suntem siguri în acest sens acum”. Acesta a mai declarat pentru „Dateline” de la NBC că trebuie făcute mai multe studii pentru a se arăta dacă cineva care a fost vaccinat ar putea transmite în continuare coronavirusul, notează Business Insider.

Cercetătorii care nu au fost implicați în dezvoltarea vaccinului au evidențiat deja modul în care studiile companiei – și cele conduse de alte companii care produc vaccinuri împotriva coronavirusului – nu au evaluat dacă vaccinul afectează modul în care virusul se răspândește.

Aceasta ridică posibilitatea ca persoanele vaccinate să poată transmite boala altora, fapt ce obligă autoritățile să ia măsuri suplimentare de prevenție, după ce vaccinul ajunge.

Pfizer și BioNTech au anunțat luna trecută că vaccinul lor a fost 95% eficient în prevenirea COVID-19.

Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA) reunește experți independenți pe 10 decembrie pentru a evalua vaccinul, iar dacă SUA îl autorizează, acesta ar putea începe să fie livrat în aceeași zi.

Marea Britanie a aprobat deja vaccinul Pfizer și BioNTech pentru utilizare.

Un reprezentant Operation Warp Speed, programul de lansare a vaccinurilor guvernului SUA, a estimat săptămâna aceasta că peste 100 de milioane de americani vor fi vaccinați împotriva COVID-19 în următoarele 100 de zile.

sursa

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More