Home Actualitate Premierul Nicolae Ciucă nu acceptă refuzul Olandei privind aderarea României la Spațiul Schengen

Premierul Nicolae Ciucă nu acceptă refuzul Olandei privind aderarea României la Spațiul Schengen

by Mircea Marinescu
1 minute timp de citit
Premierul Nicolae Ciuca
  • Olanda a refuzat aderarea României la Schengen
  • Premierul Nicolae Ciucă l-a chemat pe ministrul de Interne al Olandei în România

Săptămâna trecută parlamentul olandez a adoptat o rezoluţie pentru a refuza aderarea României şi a Bulgariei în spaţiul Schengen. Parlamentul Olandei dorește scăderea corupției și a crimei organizate pentru a vota pro aderare.

Premierul Nicolae Ciucă a reacționat la această decizie și le cere politicienilor olandezi să vină în România și să facă verificări.

„Am făcut și vom mai face ceea ce trebuie astfel încât să ne convingem toți partenerii din UE că România a îneplini criteriile tehnice de aderare la Schengen și acest lucru e dovedit de rezultatele comisiei tehnice de veerificare, unde au fost reprezentanți din toate statele UE și rezultatul va fi prezentat pe 26. Atunci vom avea dovada clară a unui raport despre verificate.

În Parlamentul Țărilor de Jos a fost adoptat un raport care nu e o decizie de respingere, ci care cere clarificări pe temele care au geenerat discuții între România și UE, vorbim de justiție, criminalitate organizată. În discuția cu Klaus Iohannis ne-am decis să punem la dispoziție toate datele. Domnul Bode a transmis o scrisoare către omologul din Țările de Jos pentru a veni să facă verificări. Cert este că țara noastră îndeplinește criteriile de aderare și avem disponibilitatea să punem datele necesare pe masă, că să aderăm la Schengen”, a declarat Ciucă.

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More