Home Actualitate Povestea primei femei din România care a înotat 24 de ore fără întrerupere

Povestea primei femei din România care a înotat 24 de ore fără întrerupere

by Mircea Marinescu
2 minute timp de citit

Demeny Helga are 24 de ani, locuiește în Cluj-Napoca și a devenit prima femeie din România care a reușit o performanță extraordinară: a înotat neîntrerupt timp de 24 de ore la un concurs organizat în Ungaria. Tânăra spune că a fost un concurs foarte dificil.

Demeny Helga a declarat presei după concursul care a avut loc în Kecskemet, Ungaria, în perioada 11-12 februarie: “Am concurat la proba individuală alături de alţi 4 înotători, eu fiind singura femeie şi am devenit, astfel, prima din România care a înotat 24 de ore neîntrerupt. Scopul acestui concurs este de popularizare a înotului, ca fiind cea mai sănătoasă formă de mişcare, atât pentru copii, cât şi pentru adulţi. Aceasta a fost şi motivaţia mea de participare la competiţia din Ungaria, de popularizare a acestui sport, şi am vrut să ofer şi un exemplu celor care vor să practice înotul, să îi încurajez să înoate la orice vârstă. Am început concursul sâmbătă la ora 11 şi l-am încheiat duminică la ora 11, după 24 de ore, perioadă în care am avut dreptul la o pauză de 15 minute la fiecare 3 ore.

În total am înotat aproape 52 de kilometri, ceea ce înseamnă peste 1.000 de ture de bazin olimpic cu o lungime de 50 de m. Concursul a fost foarte dificil şi solicitant, trebuie să ai o motivaţie bună, antrenament, pasiune şi iubire faţă de apă. A fost o experienţă care merită trăită, pentru că îţi transmite o altă atitudine faţă de problemele din viaţă, este mai mult un efort mental decât fizic. Sunt mândră de acest rezultat.”

Demeny Helga și-a început cariera la vârsta de patru ani, a fost parte și din lotul naţional de înot al României și în prezent este instructor de înot la un club din Cluj. Deși este înotător profesionist a întâmpinat greutăți pe durata competiției din Ungaria. Tânăra a relatat cu ce s-a confruntat: ”În noaptea de sâmbătă spre duminică eu am înotat. Este foarte surprinzător că organismul uman este capabil să treacă peste nişte bariere despre care nu credeam că este în stare. Nu mi-a fost somn, a fost o oboseală mentală, creierul la un moment dat intră într-o stare de meditaţie, în care mâinile şi picioarele se mişcă de la sine.”

 

 

Sursa: mediafax, europafm.ro

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More