Home Actualitate Planul ANSVSA care va fi lansat în 16 mai la nivel național

Planul ANSVSA care va fi lansat în 16 mai la nivel național

by Mircea Marinescu
2 minute timp de citit

Un comunicat al Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) remis duminică, anunță că începând cu data de 16 mai instituția va demara un plan de control național a produselor alimentare de origine animală.

ANSVSA se pregătește să determine prevalența Escherichia Coli (E-coli) verotoxigenă în produsele de origine animală, precum carnea tocată, carnea preparată, laptele crud și produsele făcute din lapte crud; arată sursa Agerpres. Planul național de control beneficiază de susținerea crescătorilor de animale și a persoanelor care lucrează în industria alimentară de profil. 

 Dr. Radu Roatiș Chețan, președintele ANSVSA este autoritatea care a dispus ca, începând cu data de 16 mai și până la finalul anului, structurile teritoriale să verifice prevalența bacteriei E-coli de pe suprafața carcaselor de bovine și ovine. Comunicatul de presă menționat informează că se vor culege probe din măcelării, supermarketuri, carmangerii, târguri și piețe agroalimentare, ferme, unități de abatorizare, dar și din restaurante și magazine alimentare.

Toate probele recoltate vor fi trimise pentru analiză la Institutul de Igienă și Sănătate Publică Veterinară iar costurile analizelor vor fi acoperite din bugetul ANSVSA. Săptămânal, rezultatele analizelor vor fi făcute publice. Decizia dr.Radu Chețan a fost luată pe baza unei analize de risc finalizată recent de specialiștii ANSVSA. Conform Agerpres, apropierea sezonului estival constituie un argument în plus pentru demararea Planului național de control fiindcă va crește rulajul de marfă al unităților din industria alimentară în zonele turistice din țară și pe litoral. 

 

Sursa: agerpres.ro

 

 

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More