Home Actualitate OMS: În ciuda vaccinurilor, nu vom avea imunitate de turmă în 2021. „Nu ne vom întoarce rapid la normalitate”

OMS: În ciuda vaccinurilor, nu vom avea imunitate de turmă în 2021. „Nu ne vom întoarce rapid la normalitate”

by Mircea Marinescu
2 minute timp de citit
OMS

În ciuda lansării vaccinurilor împotriva Covid-19 în mai multe țări, Organizația Mondială a Sănătății a avertizat luni că imunitatea colectivă nu va fi atinsă anul acesta.

Țările din întreaga lume așteaptă cu nerăbdare vaccinurile care să permită în cele din urmă revenirea la normalitate în lunile următoare.

Dar expertul OMS, Soumya Swaminathan, a avertizat că va fi nevoie de timp pentru a produce și administra suficiente doze pentru a opri răspândirea virusului.

„Nu vom atinge niciun nivel de imunitate a populației sau imunitate de turmă în 2021”, a declarat ea într-un briefing de presă virtual de la sediul OMS din Geneva, subliniind necesitatea continuării măsurilor precum distanțarea fizică, spălarea mâinilor și purtarea măștii.

Ea a salutat „progresul incredibil” realizat de oamenii de știință care au reușit să dezvolte nu unul, ci mai multe vaccinuri sigure și eficiente împotriva unui virus nou, în mai puțin de un an.

Dar, a subliniat ea, lansarea „necesită timp”. Swaminathan a subliniat că, în cele din urmă, „vaccinurile vor veni. Vor ajunge în toate țările. ”

„Nu ne vom întoarce rapid la normalitate”, a declarat și Dale Fisher, președintele Rețelei OMS pentru Alerte și Răspunsuri la Crize, la o conferință găzduită de agenția de presă Reuters.

„Știm că trebuie să ajungem la imunitatea de turmă și că avem nevoie de aceasta în majoritatea țărilor, așa că nu vom vedea asta în 2021″, a spus Fisher.

„S-ar putea să existe unele țări care ar putea să o realizeze, dar chiar și atunci acest lucru nu va aduce „normalitatea „, mai ales în ceea ce privește controalele la frontieră”, a adăugat el.

sursa

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More