Home Actualitate Olguţa Vasilescu, reţinută de procurorii DNA, sub acuzațiile de luare de mită și spălare de bani

Olguţa Vasilescu, reţinută de procurorii DNA, sub acuzațiile de luare de mită și spălare de bani

by Mircea Marinescu
2 minute timp de citit

Lia-Olguţa Vasilescu, primarul municipiului Craiova, funcție dobândită în urma candidaturii din partea USL, a fost reţinută de procurorii DNA pentru 24 de ore, aducându-i-se acuzațiile de luare de mită, folosirea autorităţii sau influenţei în scopul obţinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite şi spălare de bani, urmând să fie prezentată joi Tribunalului Bucureşti cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile. În același dosar sunt cercetați sub control judiciar Elena Daniela Popescu, reprezentanta unei asociaţii non profit și Radu Cosmin Preda, administratorul public al Craiovei, ambii fiind acuzaţi de complicitate la luare de mită.

"În cursul anului 2012, cu prilejul campaniei electorale pentru alegerea primarului municipiului Craiova, mai mulţi oameni de afaceri au fost determinaţi de candidatul Vasilescu Lia Olguţa, personal sau prin intermediul unor persoane din echipa de campanie, să efectueze diverse sponsorizări. În scopul obţinerii acestor foloase, inculpata s-a folosit de influenţa pe care o avea asupra oamenilor de afaceri, în calitatea sa de vicepreşedinte al organizaţiei judeţene a unui partid politic. "Donaţiile" respective, estimate la 135.907 euro, făcute în condiţiile de mai sus, s-au concretizat atât în realizarea de materiale electorale, dar şi pentru organizarea unor spectacole în susţinerea campaniei inculpatei", se afimă în comunicatul DNA.

Procurorii DNA afirmă că un scenariu asemănător s-a petrecut și în anul 2014, când Lia Olguţa Vasilescu ar fi pretins şi primit de la mai mulţi oameni de afaceri, suma totală de 544.209, 33 lei, pentru îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu.

"Concret, Vasilescu Lia Olguţa a solicitat oamenilor de afaceri care aveau în derulare contracte cu Primăria Craiova, să efectueze sponsorizări către asociaţia reprezentată de inculpata Popescu Elena Daniela, în vederea efectuării unor lucrări de reabilitare a faţadelor unor clădiri din municipiul Craiova", se arată în comunicatul DNA.

Lia Olguta Vasilescu a refuzat sa comenteze acuzatiile, declarând la ieșirea de la sediul DNA: "Ma asteptam. O sa vedeti de ce".

La data de 31 martie 2016, inculpata Vasilescu Lia Olguţa urmează să fie prezentată Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Sursa: Mediafax, Gândul, StirileProTv.ro.

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More