Home Actualitate Oamenii nu au ieșit degeaba în stradă. Florin Iordache a demisionat

Oamenii nu au ieșit degeaba în stradă. Florin Iordache a demisionat

by Mircea Marinescu
1 minute timp de citit

Ministrul Justiției a anunțat joi că a demisionat din funcție însă protestele continuă în Piața Victoriei și oamenii sunt în a zecea zi de când își strigă doleanțele.

Florin Iordache a ținut să spună după ședința Executivului că tot ce a întreprins în perioada cât a fost Ministru a fost legal și constituțional. "De când am venit la Ministerul Justiției mi-am propus și am efectuat toate demersurile legale pentru a remedia o serie de probleme existente și destul de sensibile. Toate inițiativele asumate sunt legale și constituționale. Proiectele propuse s-au aflat în dezbatere publică organizată de Ministerul Justiției, iar acum sunt în dezbatere parlamentară. Cu toate acestea, pentru opinia publică nu a fost suficient, drept pentru care am hotărât să îmi înaintez demisia din funcția de Ministru al Justiției", a declarat Iordache.

Interimatul la Ministerul Justiției-care se face pe o perioadă de cel mult 45 de zile-va fi asigurat de Ana Birchall, Ministrul delegat pentru Afaceri Europene.

"Premierul Sorin Mihai Grindeanu a transmis astăzi preşedintelui României, Klaus Werner Iohannis, propunerea de nominalizare a ministrului delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, ministru interimar al Justiţiei” a transmis în comunicatul de presă Executivul.

 

 

Sursa: agerpres, mediafax

 

 

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More