Home Actualitate Misterul vizitei lui Iohannis la Patriarhul Daniel

Misterul vizitei lui Iohannis la Patriarhul Daniel

by Mircea Marinescu
2 minute timp de citit

ACTUALIZARE 19:00 Agenția de știri a Patriarhiei Române a confirmat marți seară vizita efectuată de președintele republicii la Reședința Patriarhală, însă nu a oferit detalii despre discuțiile purtate.

„A fost o vizită firească la început de an, o întâlnire oficială în spiritul dialogului dintre două instituții importante ale societății românești pe temele actuale ale acesteia. Președintele însuși nu a făcut nicio declarație în acest sens, ceea ce indică nu doar caracterul interinstituțional, ci și pe cel interpersonal al acestei întâniri”, a declarat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu. Acesta nu a luat parte la întâlnire.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Președintele Klaus Iohannis a avut marți, 16 februarie, o întâlnire cu PF Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, la Reședința Patriarhală din București, potrivit agendei președintelui, publicate pe pagina Presidency.ro.

Deși vizita ar fi avut loc la ora 13:00, nici Președinția, nici Agenția de Știri Basilica nu a dat vreun comunicat pe această temă, până la ora 17:30.

Ne întrebăm care ar fi urgența unei asemenea vizite, având în vedere că președintele Iohannis a refuzat să participe la inaugurarea viitoarei catedrale patriarhale, ridicate în cinstea eroilor Neamului, pretextând în noiembrie 2018 că „agenda europeană” nu îi permite acest lucru, cu o săptâmână înainte de Centenarul Unirii tuturor Românilor într-un singur stat național și unitar.

Se pare, însă, că scopul vizitei fortuite a președintelui republicii la Reședința Patriarhală ar fi să convingă Biserica să se implice în campania națională de vaccinare, potrivit EVZ.ro.

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More