Home Actualitate Miroase a faliment pentru ROMATSA? Ministrul Transporturilor este încrezător

Miroase a faliment pentru ROMATSA? Ministrul Transporturilor este încrezător

by Tudor Irina
2 minute timp de citit

ROMATSA se află în grevă din această dimineață de la ora 9. Multe curse sunt anulate și altele au întârzieri. Pe aeroportul din Otopeni sunt deja 30 de zboruri care au întârzieri și altele sunt anulate.

„ROMATSA nu e în pericol să intre în faliment, nu aş permite să se întâmple acest lucru. Intenţionez să trimit Corpul de Control, pentru clarificarea tuturor aspectelor”, a declarat ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, după negocierile cu reprezentanţii controlorilor de trafic aerian.

„S-a lansat o idee care aş spune că este un pic falsă. Sub nici o formă, ca ministru, să se întâmple acest lucru cu o companie din subordinea Ministerului.

Am discutat planul de performanţă şi modificarea ordonanţei de guvern 46. Ţinând cont că e vorba de nişte modificări de amploare, care presupun o perioadă de timp, am convenit să stabilim un calendar pe care să îl implementăm în perioada următoare”, a declarat Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor.

El a mai adaugat: „Din câte înţeleg de la sindicalişti, problemele legate de planul de performanţă erau cunoscute de factorii de decizie guvernamentali, inclusiv în cursul anului trecut. În cursul săptămânii trecute, noi am trimis la Comisia Europeană scrisoarea pentru redeschiderea planului de performanţă, astfel încât toate costurile şi toate modificările care apar în acest plan să fi luate în calcul pentru elaborarea unui buget echilibrat al ROMATSA”.

„Sub nicio formă nu sunt probleme pe partea de siguranţă aeronautică. Domnul director de la autoritatea aeronautică a efectuat un audit vineri şi m-a informat că nu există nicio neconformitate pe partea de siguranţă. Aceste lucruri puteau fi rezolvate încă din 2016, fiind aduse la cunostinţa miniştrilor din acea perioadă”.

„Acest lucru s-a datorat în urma unui control inopinat pe care l-am efectuat la ROMATSA într-o noapte şi am avut anumite lucruri de clarificat cu dânsul şi cu managementul la problemele găsite. Intenţionez, pentru o clarificare a tuturor problemelor apărute în mass-media, să trimit şi Corpul de Control să efectueze cu control mai amplu la ROMATSA. Eu cred că ar fi trebuit să se ocupe fostul Guvern de problema asta şi să nu ajungem cu ea în acest moment”, a declarat ministrul Transporturilor despre vizita liderului sindical Gabriel Tudorache din luna ianuarie.

„Suntem deschişi dialogului pentru evitarea grevei şi salvarea ROMATSA de la faliment. Suspendarea grevei depinde exclusiv de acţiunile ministrului Transporturilor”, se arată într-un comunicat al ATSR (Sindicatul Serviciilor de Trafic Aerian).

 

Sursa: mediafax.ro

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More