Home Actualitate Mircea Cărtărescu îi dă replica Oliviei Steer după ce l-a umilit public. Ce spune despre vaccinarea anti-covid-19

Mircea Cărtărescu îi dă replica Oliviei Steer după ce l-a umilit public. Ce spune despre vaccinarea anti-covid-19

by Mircea Marinescu
3 minute timp de citit
Mircea Cartarescu ii da replica Oliviei Steer dupa ce l-a umilit public

Mircea Cărtărescu îi dă replica Oliviei Steer, după ce ea l-a umilit public. Scriitorul român, care a câștigat multiple premii pentru lucrările sale, a publicat un punct de vedere cu privire la atacul pe care vedeta l-a făcut la adresa lui – unul din care n-a lipsit o referire ironică la campania de vaccinare anti-covid-19, ce se află în desfășurare în România și la nivel mondial.

Ce replică i-a dat Mircea Cărtărescu

Olivia Steer l-a ironizat pe Mircea Cărtărescu într-un mesaj pe care l-a publicat pe Facebook, sugerând că deși este un mare scriitor, a făcut o greșeală de exprimare în limba română. În plus, soția lui Andi Moisescu n-a ratat să se refere și la vaccinarea anti-covid-19, după ce scriitorul a dezvăluit pe internet că s-a imunizat împotriva noului coronavirus și a sfătuit și alte persoane să o facă. ”Bine că știe sigur, dar sigur!, cum stă treaba cu vaccinurile și ne sfătuiește, cu înțelepciune, cum să gafă… aaa… Facem ca el!”, a scris fosta prezentatoare.

”Doamnă Olivia Steer, tocmai fiindcă sunt nesigur, după 40 de ani de carieră ca scriitor și universitar, în privința subtilităților limbii române, mai consult dicționarele din când în când. Am aflat astfel din DOOM că genitivul și dativul corect de la ”dragă” e ”dragii” și nu ”dragei”. Sigur că asta n-are nici o importanță, fiecare poate spune cum crede că e bine. Ce nu e frumos e că pe o bază atât de măruntă îmi puneți la-ndoială toată munca dintr-o viață de om. Chiar dacă aici aș fi greșit, dumneavoastră tot n-ați fi avut dreptate. Nu mai vorbesc de legătura pe care-ați făcut-o cu vaccinarea, cu care greșelile de limbă n-au nimic a face”, a scris Mircea Cărtărescu.

Mircea Cărtărescu, despre vaccinul anti-covid-19

Miercuri, 20 ianuarie, Mircea Cărtărescu, în vârstă de 64 de ani, a anunțat pe pagina sa de Facebook că s-a vaccinat împotriva noului coronavirus. Marele scriitor a sfătuit pe toată lumea să se imunizeze anti-covid-19, precizând că aceasta i se pare ”o mare șansă”, pe care a comparat-o cu un ”colac de salvare căzut în mare”. El a precizat că ar fi ”absurd” să fie ratată o astfel de oportunitate.

”M-am vaccinat anti-Covid și sfătuiesc pe toată lumea s-o facă. E o mare șansă să fim printre primii în lume, vaccinul să fie de la cele mai credibile firme și gratuit. Să refuzi, căzut în mare, acest colac de salvare mi se pare absurd”, a scris Mircea Cărtărescu, pe Facebook, alături de o fotografie în care apare cu documentul ce atestă că a fost vaccinat anti-covid-19.

Mircea Cartarescu

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More