Home Actualitate Ministrul Sănătăţii va pleda în Guvern pentru creşterea salariilor personalului medical

Ministrul Sănătăţii va pleda în Guvern pentru creşterea salariilor personalului medical

by Mircea Marinescu
2 minute timp de citit

Patriciu Achimaș Cadariu a făcut luni anunţul în cadrul unei conferinţe organizată de Federaţia Sanitas, potrivit comunicatului Agerpres. Ministrul Sănătăţii susţine creşterea salariilor personalului medical în 2016.

Alături de reprezentanţii Sanitas, Ministrul Sănătăţii s-a angajat că va promova un memorandum pentru deblocarea posturilor în sistemul medical şi va pleda în Guvern pentru a doua creştere a salariilor. Patriciu Achimaș Cadariu consideră că acest lucru este o prioritate.

El a declarat la conferinţă: "Am semnat un acord cu Federația Sanitas și este o hârtie semnată, oficială. Eu cred în strânsul de mâini. Cred că atunci când am dat mâna, după ce am semnat acordul, am făcut un parteneriat real. Începem cu rezolvarea inechităților. Am discutat la Ministerul Muncii, sunt 43.000 de oameni în sistem. Acest lucru, în mod evident, reprezintă o prioritate. Știu că aveți așteptări mari de la anul 2016. Să așteptăm o a doua creștere cu 25% a salariilor. Susțin acest lucru și îl voi susține în fața Guvernului."

În luarea sa de poziţie, Ministrul a mai abordat problema personalului medical insuficient, în special la Terapie Intensivă. Ministrul Sănătăţii a declarat: "Cunosc lipsa personalului de specialitate, știu cum este atunci când noaptea, pe Terapie Intensivă, sunt două asistente și pe secție uneori una. Am trăit aceste lucruri, știu cum este și știu cât de dificil este ca a doua zi, uneori, să trebuiască să rămâi la serviciu și să continui activitatea. Sunt convins că împreună vom putea găsi soluții viabile pentru a rezolva problemele."

Patriciu Achimaș Cadariu va susţine, conform angajamentului luat, în faţa Guvernului pledoaria sa pentru ca în acest an să aibă loc creşterea salarială.

 

Sursa: agerpres.ro

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More