Home Actualitate Mesajul preşedintelui Iohannis pentru omologul său ecuadorian

Mesajul preşedintelui Iohannis pentru omologul său ecuadorian

by Mircea Marinescu
1 minute timp de citit

Sâmbătă, vestul Ecuadorului a fost lovit de un cutremur cu magnitudinea de 7,8 grade iar Jorge Glas, vicepreşedintele acestei ţări, a anunţat că ultimul bilanţ al victimelor indică 41 de morţi.

Provinciile din Ecuador cele mai afectate în urma cutremurului sunt Manabi, Guayas și Esmeraldas. Datorită faptului că preşedintele Ecuadorului,  Rafael Correa se află în vizită la Vatican, funcția de șef al statului este îndeplinită temporar de către Jorge Glas. Centrul de Alerte de Tsunami în Pacific (PTWC) a anunțat că în mare parte ameninţarea a trecut. Anterior, circa 20 de state din zona Oceanului Pacific au declarat alertă de tsunami; relatează Agerpres. Peru, o ţară vecină cu Ecuador, a anunţat că a anulat alerta.

"În aceste momente dificile prin care treceți, suntem alături de țara dumneavoastră, iar gândurile noastre se îndreaptă către cei afectați de cutremurul care a avut loc în Ecuador. Transmit, în numele poporului român, condoleanțe familiilor celor care și-au pierdut viața și recuperare ușoară celor răniți în teribilul seism", a fost mesajul preşedintelui Klaus Iohannis, transmis către omologul său ecuadorian.

Potrivit vicepreşedintelui Jorge Glas, în Ecuador "starea de urgență a fost decretată la nivel național pentru păstrarea ordinii publice."

 

Sursa: agerpres.ro, nbcnews.com

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More