Home Actualitate Medicii Răzvan Constantinescu și Adrian Cacovean, reclamați la Colegiului Medicilor. Cei doi sunt acuzați de „fake news” în cazul vaccinurilor

Medicii Răzvan Constantinescu și Adrian Cacovean, reclamați la Colegiului Medicilor. Cei doi sunt acuzați de „fake news” în cazul vaccinurilor

by Mircea Marinescu
4 minute timp de citit
Medicii Adrian Cacoveanu din București (st) și Razvan Constantinescu din Iași (dr) au fost reclamați ca în vremurile de aur ale securității bolșevice la Colegiului Medicilor pentru distribuirea pe rețelele de socializare de așa-zis „fake-news” în ceea ce privește vaccinarea, au turnat la ziarul Libertatea surse din Colegiu sau chiar cei care i-au reclamat pe cei doi.
UPDATE – REACȚIA MEDICULUI ADRIAN CACOVEAN, ÎN BAZA TEXTULUI
Astfel, susține ziarul Libertatea în stil de „acuzator al poporului”, medicul Adrian Cacoveanu din București a distribuit pe Facebook un articol care anunța că „Potrivit unui nou raport CDC (autoritatea guvernamentală a SUA pentru sănătate publică – n.r.), aproape 3.150 de persoane cărora li s-a administrat vaccinul COVID-19 au paralizat și sunt «incapabile să mai desfășoare activități zilnice normale, incapabile să lucreze și au necesitat îngrijiri de la medic sau de la profesioniștii din domeniul sănătății»”. Informația este parțial inexactă pentru că introduce în textul Raportului citat un fapt în plus, și anume că „au paralizat”. Dar nu i se poate imputa medicului ci autorului parafrazării. Pe de altă parte și această situație este reală, pentru că, așa cum publică presa israeliană – vedeți mai jos – există deja numeroase cazuri de paralizie facială în urma administrării vaccinului, situație întâmpinată chiar de producătorii vaccinurilor în faza de testare și edificată ca atare – PAGINA 6 A PROSPECTULUI PFIZER/BIONTECH RELEVĂ CAZURI DE „PARALIZIE FACIALĂ PERIFERICĂ ACUTĂ”.
„Este un fake-news”, trântește Libertatea, fără să explice autorul, Ciprian Ranghel, prin ce metodă științifică aruncă astfel de sentințe de „fake-news” în capul unui medic, contrazicând chiar și producătorii vaccinului. În realitate, documentul din care provine citatul de mai sus este cât se poate de real și provine dintr-un Raport SUA asupra vaccinării în UK în care se arată, mai exact, fără citări denaturate, că din 112.807 persoane vaccinate cu Pfizer/BioNTech, 3150 de persoane au fost „în imposibilitatea de a efectua activități zilnice normale, în imposibilitatea de a lucra, au necesitat asistență medicală sau tratament medical”.
Documentul prezentat Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din Statele Unite ale Americii de către epidemiologul Dr. Thomas Clark, poate fi regăsit în lucrarea sa despre Campania de vaccinare din Marea Britanice cu vaccinul Pfizer/BioNTech Comirnaty, distribuit și în România. Este cel de mai jos și reflectă afirmația preluată de doctorul Adrian Cacoveanu (ce-i drept, nu de la sursa originală, cum îl sfătuim pe viitor, ca să evite orice acuză tâmpă, cum este cea în cauză):

„Este un fake-news. Până în acest moment, nu a fost raportat niciun caz de persoană care să fi paralizat după ce a fost imunizată împotriva COVID-19.”, scrie negru pe alb deontologul Ranghel, contrazicând fără nici o explicație științifică o realitate documentată.
În realitate, chiar Libertatea produce fake-news, asta dacă nu vrea să considere și The Jerusalem Post o publicație de „fake-news”. Pentru că, după cum puteți citi AICI sau mai jos, în captura de imagine – și nu sunt singurele cazuri – vaccinurile anti-Covid au provocat paralizie facială, deci tot paralizie, poate singura afirmația care nu a fost completată corect integral de către sursa citată de medicul pus la zid. „Numărul cazurilor este mai mare” [față de cel raportat de presă], afirmă medicii israelieni.
 
O altă sesizare pentru încălcarea Codului de Deontologie Medicală a fost depusă, potrivit sursei citate, și pe numele doctorului Răzvan Constantinescu, de la Institutul de Gastroenterologie și Hepatologie din Iași, definit de „acuzatorul public” de la „Tribunalul Poporului”, recte Libertatea, drept „un cunoscut partizan al teoriilor conspiraționiste”.
„Așa-zisele vaccinuri sigure și eficiente sunt produse experimentale (și inutile) pentru care nici măcar producătorii nu-și asumă responsabilitatea”, a scris Răzvan Constantinescu.
Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More