Home Actualitate Medicii de familie anunţă că nu vor elibera reţete compensate şi gratuite pacienţilor în prima zi a lunii aprilie

Medicii de familie anunţă că nu vor elibera reţete compensate şi gratuite pacienţilor în prima zi a lunii aprilie

by Mircea Marinescu
2 minute timp de citit

Medicii de familie au anunţat nu vor elibera pacienţilor reţete compensate şi gratuite în data de 1 aprilie, pentru că nu sunt de acord cu noile prevederi ale contractului- cadru stabilit de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.

Cadrele medicale au precizat că nu vor să fie în afara legii şi au refuzat să semneze retroactiv actele adiţionale ale contractului-cadru cu casele judeţene de asigurari de sănătate, aşa că au ales să le semneze la începutul săptămânii viitoare.

”Noi nu amenințăm cu nimic. Vrem să acordăm servicii medicale normale, în liniște, pacienților noștri. Mai mult, deși încă nu sunt semnate contractele adiționale, suntem de acord și am decis împreună să acordăm servicii medicale gratuite, deși încă nu avem semnate contractele adiționale. Ceea ce nu putem elibera în afara contractului, sunt documentele în contract cu Casa. Eu sper că aceste lucruri se vor rezolva. De ani de zile, în fiecare an avem această problemă. Suntem puși în situația de a lucra într-o semiilegalitate, pentru că aceste contracte se semnează de cele mai multe ori retroactiv, ceea ce nu este normal. De fapt, este și un semnal de atenționare că ne dorim rezolvarea problemelor din contractele noastre astfel încât să putem lucra normal, pentru pacienții noștri”, a declarat președintele Societatăţii Naţionale de Medicină a Familiei, Rodica Tănăsescu într-un interviu acordat pentru B1TV.

Pacienţii sunt rugaţi să fie înţelegători şi să revină la începutul săptămânii viitoare pentru a primi reţete compensate sau gratuite, iar în privinţa consultaţiilor, medicii vor stabili în funcţie de relaţia cu fiecare pacient dacă acestea se vor face în mod gratuit, sau vor fi reprogramaţi  pentru săptămâna viitoare, potrivit informaţiilor Digi24. În cazul unor situaţii de urgenţă, pacienţii vor fi redirecţionaţi spre spitale.

Medicii şi-au exprimat nemulţumirile încă de săptămâna trecută atunci când au fost într-un marş de protest la Ministerul Sănătăţii. Aceştia nu au acceptat semnarea noului contract-cadru şi au solicitat de asemenea mărirea bugetului, însă nu au primit niciun răspuns până acum.

 

Surse: b1tv.ro, digi24.ro

 

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More