Home Actualitate Medicamentul care poate înlocui vaccinul. Un medic celebru rupe tăcerea cu informații noi

Medicamentul care poate înlocui vaccinul. Un medic celebru rupe tăcerea cu informații noi

by Mircea Marinescu
2 minute timp de citit

Vaccinarea anti-Covid-19 este subiectul cel mai dezbătut în această perioadă, dat fiind faptul că România va avea sufciente doze cu care să poată fi vaccina o mare parte din populație. Cu toate acestea, mulți români sunt încă sceptici cu privire la efectele secundare pe care le pot avea serurile mult așteptate. Un medic român din America a vorbit, însă, despre un medicament care poate înlocui vaccinul și care ne poate proteja împotriva infecției cu Covid-19.

Medicamentul poate fi administrat înainte sau după infectare

Medicul român, specialist în Boli Infecțioase, Ion Alexie, trăiește de peste 20 de ani în America, iar în cursul serii de miercuri, la emisiunea lui Marius Tucă, pe Alphanews, a vorbit despre un medicament folosit acolo și care ar putea înlocui vaccinul. Acesta se numește ivermectină și are foarte puține efecte adverse, asemeni oricărui alt medicament.

Potrivit doctorului, medicamentul se poate lua atât înainte de a te infecta, adică preventiv, cât și după ce te-ai infectat, având rezultate foarte bune. Ion Alexie a oferit exemplul tatălui său care a luat medicamentul după ce s-a infectat cu virusul, iar evoluția a fost una favorabilă.

“Este un medicament destul de bun și foarte sigur. Are efecte secundare minime, se folosește în toată lumea. Se poate folosi înainte de expunere sau după ce o persoană a fost infecatată.

Tatăl meu a avut simptome, a luat acest medicament și este foarte bine. O persoană care are 100 de kilograme ia 20 de miligrame pe lună, deci șapte pastile pe lună”, a spus doctorul la emisiunea “Marius Tucă Show”.

Semnal de alarmă pentru persoanele tinere

Medicul Ion Alexie atrage atenția asupra riscurilor pe care le pot avea, în special vârstnicii, dacă o mare parte din populație nu se va vaccina sau nu va lua această pastilă. Specialistul recomandă fie vaccinul, fie aceste pastille, pentru a contribui la reducerea transmiterii virusului și îndreptarea către o viață similară cu cea dinaintea pandemiei.

„Problema este că multi nu vor să se vaccineze. Acești oameni se vor infecta și vor împrăștia boala și pandemia nu se va termina dacă nu sunt 80% dintre persoane imune.

Eu îi înțeleg pe oameni că le este frică, dar mulți în România nu vor să se vaccineze.

Eu m-am vaccinat cu vaccinul Pfizer, apoi a venit Moderna. Cei care nu vor să se vaccineze, eu agreeez cu voi, dar trebuie să se gândească că cei care nu vor să se vaccineze sunt tineri și trebuie să se gândească la parinți.

Avem ivermectina o alternativă. Dacă nu se vor vaccina și nu iau icvermentină, numărul de infecții nu va scădea”, a transmis medicul român, potirivt sursei citate.

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More