Home Actualitate Medic de la Universitatea din Boston: Vitamina D poate ajuta la reducerea riscului de coronavirus cu 54%

Medic de la Universitatea din Boston: Vitamina D poate ajuta la reducerea riscului de coronavirus cu 54%

by Mircea Marinescu
3 minute timp de citit

Vitamina soarelui este ușor de găsit și relativ ieftină. Un medic de la Universitatea din Boston spune că o cantitate suficientă de vitamina D poate reduce riscul de infectare cu coronavirus cu aproape 54%, potrivit BostonHerald.

Nu mai așteptați un medicament miraculos: un medic de la Universitatea din Boston spune că o cantitate suficientă de vitamina D poate reduce riscul de a prinde coronavirus cu 54%.

„Oamenii au căutat medicamentul magic sau au așteptat vaccinul și nu au căutat ceva atât de simplu”, a spus dr. Michael Holick, profesor de medicină, fiziologie și biofizică la Școala de Medicină a Universității din Boston.

Holick și colegii săi au studiat probe de sânge a mai mult de 190.000 de americani din toate cele 50 de state și au constatat că cei care aveau niveluri deficitare de vitamina D aveau o pozitivitate COVID cu 54% mai mare, comparativ cu cei cu niveluri adecvate de vitamina D în sânge.

Riscul de a lua coronavirus a continuat să scadă pe măsură ce nivelurile de vitamina D au crescut, arată studiul publicat în Public Library of Science One. „Cu cât cantitatea de vitamina D este mai mare, cu atât riscul era mai mic”, a spus Holick.

Mulți oameni au deficiențe de vitamina D, deoarece există doar cantități mici în alimente, a spus Holick. Majoritatea vitaminei D provine din expunerea la soare, dar mai ales în lunile de iarnă aceasta lipsește.

Vitamina soarelui este ușor de găsit și relativ ieftină în farmacii, iar administrarea de vitamina D nu prezintă niciun risc. „Este perfect sigură”, a spus Holick, care spune că este considerată nutrientul deceniului.

Pozitivitatea COVID-19 este puternic asociată cu nivelurile de vitamina D din sânge, o relație care a rămas la fel și în cazul a diferite rase, sexe și categorii de vârstă, arată studiul.
Vitamina D suprimă eliberarea excesivă de citokine care se poate prezenta ca o furtună de citokine, o cauză comună a morbidității și mortalității legate de COVID.

O deficiență de nutrienți modifică sistemul imunitar, ceea ce face ca unul să fie mai susceptibil de a avea infecții ale căilor respiratorii superioare, a spus Holick.

De-a lungul pandemiei, persoanele de culoare au fost afectate în mod disproporționat de coronavirus, având un risc mai mare de a-l dobândi și de a avea complicații grave, potrivit Centrelor pentru Controlul Bolilor.

Studiul lui Holick a examinat codurile poștale ale persoanelor de culoare și a constatat că pacienții de culoare și hispanicii aveau niveluri mai scăzute de vitamina D. De asemenea, erau mai susceptibili a se infecta cu covid-19 decât pacienții cu coduri poștale predominant albe, non-hispanice. Adultul mediu are nevoie de aproximativ 2.000 de unități de vitamina D pe zi, a spus Holick. El a spus că ia 6.000 de unități pe zi de zeci de ani și este foarte sănătos.

UN STUDIU CLAR despre vitamina D arătă beneficiile acesteia pentru sistemul imunitar.

Cercetările publicate cu Institutele Naționale de Sănătate au arătat că persoanele cu niveluri mai scăzute de vitamina D au fost mai predispuse să raporteze o infecție recentă a tractului respirator superior decât cele cu niveluri suficiente.

Un alt studiu efectuat pe mai bine de 11.000 de participanți publicat în British Medical Journal a constatat că suplimentarea cu vitamina D a redus riscul de infecție acută a tractului respirator în rândul tuturor participanților.

„Vitamina D îți îmbunătățește cu siguranță imunitatea generală pentru a combate infecțiile”, a spus Holick.

Un studiu al „Brigham and Women’s” Hospital va testa dacă vitamina D poate reduce gravitatea simptomelor coronavirusului și posibilitatea de a fi infectat cu boala într-un studiu controlat cu placebo la nivel național.

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More