Home Actualitate Marius Nistor îndeamnă părinții să își păstreze copiii acasă: „Trebuie să conștientizeze că avem dreptul legal de a iniția o grevă generală”

Marius Nistor îndeamnă părinții să își păstreze copiii acasă: „Trebuie să conștientizeze că avem dreptul legal de a iniția o grevă generală”

by Mircea Marinescu
2 minute timp de citit
Marius Nistor indeamna parintii sa isi pastreze copiii acasa
  • Începând cu data de 22 mai, profesorii vor declanșa o grevă generală, după cum a fost confirmat de sindicatele din Educație.
  • Printre revendicările lor se numără solicitarea unei creșteri salariale semnificative.
  • Conform grilei de salarizare, un profesor debutant cu studii superioare de lungă durată are un salariu net în jur de 2.400 de lei.

Liderul sindicatului critică lipsa de preocupare a politicienilor

Marius Nistor, președintele Federației Sindicatelor din Educație Spiru Haret, a evidențiat indiferența politicienilor față de starea actuală a sistemului educațional. El a îndemnat colegii săi să protesteze și să se exprime dacă sunt nemulțumiți, subliniind că trebuie să fie modele autentice pentru elevi și să demonstreze importanța luptei pentru drepturile lor.

Asigurarea bunăstării elevilor în timpul grevei

Marius Nistor a asigurat că, în ciuda grevei, copiii vor fi în siguranță, supravegheați de personal și vor primi masa la ora 13.00.

Însemnătatea grevei generale

Explicând ce implică greva generală, Marius Nistor a transmis că aceasta înseamnă oprirea tuturor activităților și a îndemnat părinții să-și țină copiii acasă. El a subliniat necesitatea unor soluții radicale pentru rezolvarea problemelor salariale, dat fiind că sistemul educațional se confruntă cu dificultăți majore legate de personal.

Nemulțumirea generală cu privire la salarizare

Deși salariile profesorilor ar fi trebuit să crească conform grilei de salarizare din 2022 încă din 2020, această majorare a fost amânată succesiv de către Guvernele Orban și Cîțu. Anul trecut, Guvernul Ciucă a aprobat două creșteri de câte 4 procente.

Revendicările sindicatelor

Sindicatul din Educație a prezentat următoarele revendicări:

  • Majorarea salariilor personalului din învățământ, în conformitate cu importanța socială a muncii prestate.
  • Instituirea indexării anuale a salariilor personalului plătit din fonduri publice, cu rata inflației.
  • Plata orelor suplimentare pentru personalul didactic auxiliar și nedidactic.
  • Acordarea sporurilor pentru condiții de muncă personalului din învățământ.
  • Acordarea drepturilor prevăzute în legislația în vigoare și contractele colective de muncă
Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More