Home Actualitate Legea salarizării unitare: motiv de PROTEST pentru angajații de la FINANȚE

Legea salarizării unitare: motiv de PROTEST pentru angajații de la FINANȚE

by Mircea Marinescu
1 minute timp de citit

Astăzi, în jur de 22.000 de angajați ai Ministerului Finanțelor Publice , au încetat să-și mai desfășoare activitatea și au participat la un protest spontan ca urmare a legii salarizării unitare, potrivit unui comunicat emis de Federația Națională a Sindicatelor în Finanțe.
„În loc ca Guvernul României să plătească 35.000 de consulanţi fiscali nou angajaţi, cu salarii de 10.000 lei, dublu faţă de un salariat al sistemului Ministerului Finanţelor Publice, mai bine ar plăti decent cei 25.000 de salariaţi responsabili cu colectarea veniturilor statului, fiind o investiţie mai realistă, corectă şi cu efecte în timp, care ar duce la atragerea şi păstrarea personalului bine pregătit, care să poată face faţă noilor cerinţe în implementarea politicii fiscale”, se precizeaza in comunicat.

„Sindicatele au făcut toate eforturile ca acest conflict să nu escaladeze, însă pasivitatea autorităţilor în a găsi soluţii i-a determinat pe salariaţi să reacţioneze necontrolat. O prelungire a acestui conflict ar pune în pericol însăşi punerea în practică a prevederilor actualului proiect al legii salarizării”, anunţă in comunicat Sindicatul Finantelor.

“Oamenii sunt nemulţumiţi de proiectul legii salarizării şi au declanşat un protest spontan în toată ţara. Sunt persoane cu pregătire economică, care şi-au făcut calculul şi au constatat că li se diminuează veniturile. Salariile scad, în medie, cu 10-35%. Celor care au funcţii de conducere şi au salarii mai mari le scad mai mult. Sunt şi unii cărora nu le scad salariile. Am avut o întâlnire cu cei din conducerea ANAF şi le-am trimis propunerile noastre. Dar, nu s-a întâmplat nimic şi oamenii au senzaţia că sunt păcăliţi”, a tinut sa precizeze Vasile Marica, liderul Alianţei Nationale a Sindicatelor Bugetarilor SED LEX.

 

Sursa: mediafax.ro

Sursa foto: republikanews.ro

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More