Home Actualitate Klaus Iohannis, vizită în Israel: Oficialii statului, cu toţii mi-au spus că-i apreciază foarte mult pe cei veniţi din România

Klaus Iohannis, vizită în Israel: Oficialii statului, cu toţii mi-au spus că-i apreciază foarte mult pe cei veniţi din România

by Mircea Marinescu
3 minute timp de citit

În vizită pentru întâlniri oficiale la Israel, președintele Klaus Iohannis a fost impresionat de atitudinea oficialilor statului față de cei veniți din România și a mulțumit comunității de români de acolo pentru că reprezintă ,,ambasadori pentru România'', după cum informează site-ul mediafax.ro.

"Peste tot am găsit oameni care au vorbit româneşte şi peste tot mi-au spus oamenii că sunt bucuroşi că a venit cineva din România şi că sunt bucuroşi să spună câteva cuvinte în limba română în faţa unui oficial din România, dar mult mai important, oficialii statului Israel, cu toţii mi-au spus că-i apreciază foarte mult pe cei veniţi din România şi originari din România şi acest lucru, pot să vă spun, m-a uns la suflet", a spus preşedintele, aflat în fața comunității de români din Israel cu care s-a întâlnit miercuri seara.

Totodată, acesta a avut numai cuvinte de laudă la adresa  comunității israeliene de origine română care s-a străduit să vorbească limba română în timpul discuțiilor, deși cei mai mulți nu mai cunoșteau bine limba.

"O comunitate cum sunteţi dumenavoastră, mare, puternică şi apreciată, aşa da ambasadori pentru România. Am întâlnit oameni care, cu mare emoţie, mi-au spus că părinţii sau bunicii vin din România, dar ei nu mai vorbesc bine româneşte şi s-au străduit totuşi să vorbească cu mine în limba română. Foarte impresionant", a mai adăugat Iohannis.

Preşedintele a mers împreună cu soția sa la Zidul Plângerii și la Mormântul Sfânt unde s-au întâlnit cu mai multe grupuri de români, unii care se aflau în pelerinaj la Israel. Israelienii l-au confundat însă, cu vicepreședintele SUA Joe Biden despre care știau că o să vină zilele acestea în vizită tot la Zidul Plângerii. Presa din România a avut anumite probleme cu intrarea, însă fotografii și cameramanii au fost alături de Iohannis la Zidul Plângerii. Nu a scăpat de privirile și întrebările jurnaliștilor care au dorit să afle ce dorință și-a pus atunci când se afla în fața Zidului și a răspuns că are mai multe dorințe, dar a scris pe bilețel numai una. Soţia sa, Carmen Iohannis a lăsat și aceasta un bileţel la Zidul Plângerii. 

 

 

Surse: dcnews.ro, mediafax.ro, adevărul.ro, voceatransilvaniei.ro

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More