Home Actualitate Jandarmeria ar fi cheltuit 400.000 lei pentru protecția lui Alexandru Cumpănașu, după cazul Caracal

Jandarmeria ar fi cheltuit 400.000 lei pentru protecția lui Alexandru Cumpănașu, după cazul Caracal

by Mircea Marinescu
1 minute timp de citit

Jandarmeria i-a oferit protecție lui Alexandru Cumpănașu, în 2019, după ce acesta ar fi primit amenințări după cazul crimelor din Caracal. Potrivit G4Media, Corpul de control al ministrului de Interne a declanșat o anchetă în urma unui raport din august 2020 al Curții de Conturi, care a stabilit că protejarea lui Cumpănașu a costat Jandarmeria 400.000 lei.

Mihai Fifor, ministru de Interne din partea PSD la acel moment, este cel care a decis crearea unui dispozitiv de protecție pentru Alexandru Cumpănașu.

Cumpănașu a fost protejat de o gardă de corp din brigada specială de intervenție, iar un autoturism de lux marca Volkswagen Touareg i-a fost pus la dispoziție pentru deplasare. El s-a plâns la acea vreme că a primit amenințări, dar procurorii spun că nu există niciun dosar în acest sens, astfel că protecția ar fi nejustificată.

Sursa citată mai precizează că singurele mențiuni despre amenințările primite au fost făcute de Cumpănașu într-un memoriu depus la DIICOT, dar care nu ar servi drept plângere penală.

Fostul candidat la alegerile prezidențiale a fost singurul român care a beneficiat de o astfel de protecție în 2019.

 

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More