Home Actualitate Încă un medic declară că nu va primi nevaccinați în cabinetul său: „Dacă nu vor serul, să apeleze la alt cabinet”

Încă un medic declară că nu va primi nevaccinați în cabinetul său: „Dacă nu vor serul, să apeleze la alt cabinet”

by Mircea Marinescu
2 minute timp de citit
Se înmulțesc medicii care anunță că nu îi vor mai primi în cabinetele lor pe pacienții nevaccinați împotriva virusului Sars CoV-2. După ce un medic de familei din Călărași a declarat că va renunța la pacienții care nu vor să se imunizeze împotriva COVID-19,  doctorul Sorin Paveliu vine cu un avertisment similar, potrivit Antena3.
„În Centrul nostru sunt trei specialități, din care doar una singură este în relație cu Casa (de Asigurări de Sănătate – n.r.), respectiv diabetul.
„Pentru pacienții cu diabet, CNAS-ul a permis consultațiile la distanță, dar a anunțat că de la 1 aprilie se renunță la consultul la distanță, urmând să intrăm în regim normal, pacienții să vină în cabinet, fără să existe vreo finanțare pentru materiale de protecție, dezinfectanți și așa mai departe. Ok, este decizia Casei”, spun medicul Paveliu.
„Problema este că această decizie se bazează pe ideea că între 15 ianuarie și 1 aprilie, persoanele aflate la risc, cum este și cazul diabeticilor, și persoanele în vârstă cu boli cronice, în general, au timp să se vaccineze.
Dacă cineva nu vrea să se vaccineze este deja în afara acestui grup al oamenilor pentru care statul a decis să le asigure sursa de finanțare pentru a se vaccina și este decizia lor personală.
În aceste condiții, și decizia noastră personală este că dacă cineva nu vrea să se vaccineze, să apeleze la alt cabinet. Este o chestie de respect reciproc a vieții, atât a noastră, cât și a vieții lor”, adaugă el.
Medicul afirmă că  nu vede niciun motiv pentru care „ar trebui să acceptăm o persoană posibil infectată și care i-ar putea infecta și pe alții, inclusiv pe noi”.
„Nu o facem haotic, fiindcă programările se fac cu trei luni înainte, fiecare pacient care sună este înștiințat de faptul că va trebui să aibă sau dovada de vaccinat sau dovada că s-a programat, pentru că e o hârtie pentru așa ceva, sau că are o contraindicație extraordinară care îl împiedică să se vaccineze, deși eu nu știu la ce s-ar putea referi așa ceva”, a adăugat medicul.
Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More