Home Actualitate George Simion, co-preşedintele AUR: „UDMR nu își are locul în Parlamentul României”

George Simion, co-preşedintele AUR: „UDMR nu își are locul în Parlamentul României”

by Mircea Marinescu
1 minute timp de citit
George Simion

După ce Kelemen Hunor a declarat că nu era nevoie de un partid ca AUR în Parlament, George Simion, co-președintele AUR, a reacționat imediat. El spune că Uniunea Maghiarilor nu își are locul în Parlamentul României.

În plus, AUR vrea modificarea Constituției, astfel încât formațiunile politice alese pe criterii etice să nu mai intre în Legislativ, relateaza Hotnews.ro.

„UDMR nu își are locul în Parlamentul României. Respectăm comunitatea maghiarilor din România și avem candidați etnici maghiari în AUR care intră în Legislativ. AUR se opune, însă, constituirii și funcționării formațiunilor politice pe criterii etnice iar în acest sens va demara o campanie națională pentru modificarea Constituției în sensul interzicerii formațiunilor politice pe criterii etnice”, spune George Simion.

Despre AUR, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că„nu era nevoie de aşa ceva în Parlamentul României, în 2020”.

Kelemen Hunor consideră că nu era nevoie de intrarea unui partid ca AUR în Parlament: „Nu era nevoie de o astfel de forţă în Parlament, dar cetăţenii au rezolvat această problemă şi vom vedea ce se va întâmpla mai departe şi cum se va comporta acest partid în Parlament, dar din punctul meu de vedere, nu era nevoie de aşa ceva în Parlamentul României, în 2020”.

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More