Home Actualitate Fostul deputat PDL, Florin Popescu, condamnat la închisoare pentru că a împărțit 60 tone de pui alegătorilor

Fostul deputat PDL, Florin Popescu, condamnat la închisoare pentru că a împărțit 60 tone de pui alegătorilor

by Mircea Marinescu
3 minute timp de citit

Florin Popescu a fost condamnat definitv la doi ani de închisoare cu executare pentru că a cerut și a primit de la administratorul unei firme 60 de tone de pui grill pe care le-a distribuit alegătorilor. Acesta a fost găsit vinovat de către Înalta Curte pentru infrancțiunea de folosirea influenţei sau autorităţii de către o persoană cu funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

Mediafax relatază că procurori DNA l-au acuzat pe fostul deputat PDL, Florin Popescu, că, în 2012, folosindu-se de funcţia de preşedinte al PDL Dâmboviţa şi vicepreşedinte al partidului, l-a determinat pe Rami Ghaziri, denunţător în cauză, să-i dea 60.992,2 kilograme de pui grill, în valoare de 485.500 lei. Ulterior, Florin Popescu a distribuit puii alegătorilor din judeţul Dâmboviţa, în campania electorală pentru alegerile locale din iunie 2012. În aceeași perioadă Florin Popescu a candidat pentru obținerea unui nou mandat de preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa.

“La sfârşitul aceleiaşi luni, inculpatul Popescu Florin Aurelian care, la alegerile locale desfăşurate în luna iunie 2012, a candidat pentru un nou mandat în funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa, a organizat mai multe şedinţe la sediul partidului, la care au participat atât persoane desemnate să coordoneze campania electorală în colegiile stabilite la nivelul judeţului, cât şi candidaţii acestei formaţiuni politice la funcţiile de primar. Cu acele ocazii, inculpatul le-a comunicat că, în perioada următoare, le va trimite alimente pentru a le distribui în scop electoral cetăţenilor din localităţile, unde îşi depuseseră candidaturile”, se afirmă în rechizitorul întocmit de către procurori.

În martie 2012, Florin Popescu, ar fi cerut patronului unei firme de carne o cantitate de circa 50,000 – 60,000 de kg pui grill, spunându-I acestuia că urmează să o distribuie cetățenilor în scop electoral.

“S-a stabilit, în continuare, ca acea cantitate de pui să fie depozitată în camerele frigorifice ale unei alte societăţi comerciale. În ziua de 5.04.2012, mai multe persoane, trimise de inculpatul Popescu Florin Aurelian, au încărcat în microbuze şi transportat la diferite locaţii, întreaga cantitate de pui grill. Ulterior, toate produsele primite au fost ambalate în pachete şi distribuite, în scop electoral, simpatizanţilor din localităţile în care membrii aceluiaşi partid candidau la funcţia de primar”, se mai arată în rechizitoriu.

Florin Popescu a fost lider al filialei PDL Dâmboviţa şi preşedinte al CJ Dâmboviţa în mandatul 2008-2012. La începutul lunii februarie 2014, Florin Popescu a demisionat din PDL, iar ulterior s-a înscris în PMP, de unde s-a autosuspendat după ce a fost declanşată acţiunea judiciară împotriva lui. Acesta a demisionat săptămâna trecută și din Parlamentul României.

Sursa: România Curată.

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More