Home Actualitate A fost lansat proiectul cu ajutorul căruia se pot verifica online prețurile produselor de consum

A fost lansat proiectul cu ajutorul căruia se pot verifica online prețurile produselor de consum

by Mircea Marinescu
1 minute timp de citit

Momentan este un proiect pilot, lansat în Capitală, la care iau parte retailerii mari; iar dacă rezultatele vor fi bune, proiectul va fi extins la nivel național. Joi, s-a lansat Monitorul prețurilor, potrivit anunțului făcut de Consiliul Concurenței.

Preşedintele ANPC, Bogdan Pandelica a vorbit despre scopul proiectului: ”Monitorul preţurilor vine în sprijinul consumatorilor şi va creşte gradul de încredere între consumatori şi retaileri şi între consumatori şi producători. În curând vom lansa şi o platformă care va veni în sprijinul consumatorilor, dedicată produselor financiar-bancare astfel încât să poată fi verificate costurile şi comisioanele." Cumpărătorii au acum posibilitatea să verifice prețurile la 128 de produse, online. 

Potrivit Preşedintelui Consiliului Concurenţei, prețurile se pot vedea pe site-ul www.monitorulpreturilor.info și timp de un an, consumatorii vor putea să verifice prețurile produselor de care sunt interesați, înainte de a cumpăra. Bogdan Chiriţoiu, președintele CC, a mai precizat că va fi o evaluare a proiectului după acest termen și, în funcție de rezultatele lui, vor fi incluse mai multe produse și se va extinde la nivel de țară Monitorul prețurilor. 

 

 

Sursa: mediafax

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More