Home Actualitate Florin Cîţu: Medicii de familie şi rezidenţii vor fi motivaţi financiar pentru a participa la vaccinare

Florin Cîţu: Medicii de familie şi rezidenţii vor fi motivaţi financiar pentru a participa la vaccinare

by Mircea Marinescu
1 minute timp de citit

Medicii de familie şi medicii rezidenţi vor fi motivaţi financiar pentru a participa la activitatea de vaccinare, a declarat, miercuri, premierul Florin Cîţu, care a precizat că o ordonanţă de urgenţă va intra în aprobare în următoarea şedinţă de Guvern.

Premierul Florin Cîţu a spus că o ordonanţa de urgenţă prin care cadrele medicale care vor vaccina românii a fost citită, miercuri, în prima lectură, urmând ca săptămâna viitoare să fie aprobată.

„Suplimentar au fost introduse – dar nu în forma finală – un mod de a motiva şi medicii de familie la a se participa la această campanie de vaccinare. Vom vedea, vom discuta asupra acestor sume. Nu ştiu dacă rămân cele finale din acest proiect de ordonanţă, dar faţă de proiectul iniţial a fost introdusă şi o schemă de motivare pentru medicii de familie, ca să ajute la campania de vaccinare”, a spus premierul.

Cîţu a mai spus că, pe lângă medicii de familie vor fi introduşi şi medicii rezidenţi.

„Eu zic că schimbarea majoră este introducerea acestei scheme de motivare pentru medicii de familie. Ştim foarte bine că ei pot ajuta foarte mult. Trebuie să fie săptămâna viitoare aprobată ordonanţa. Am cerut ministrului Sănătăţii să aibă avizele pentru săptămâna viitoare”, a mai spus Florin Cîţu.

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More