Home Actualitate EXPLOZIE TERIFIANTĂ, produsă în Manchester, după un concert Ariana Grande

EXPLOZIE TERIFIANTĂ, produsă în Manchester, după un concert Ariana Grande

by Tudor Irina
2 minute timp de citit

Luni seară, s-a produs explozie în incinta Manchester Arena , Marea Britanie. Poliția suspectează posibilitatea unui atac terorist. Cel puțin 22 de persoane și-au pierdut viața și alte 59 au fost rănite din cauza exploziei, conform New York Times. Ambasada României în Marea Britanie anunță că deocamdată nu se află români printre victime, și continuă demersurile pentru a stabili naționalitatea victimelor.

Majoritatea victimelor sunt adolescenti si copii.

„Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord are în atenţie incidentul produs în seara de 22 mai 2017 în localitatea Manchester. Misiunea diplomatică română a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale în vederea obţinerii unor informaţii privind circumstanţele producerii incidentului, precum şi date cu privire la naţionalitatea victimelor”, potrivit unui comunicat transmis de MAE.

MAE transmite condeanţe pentru pierderile de vieţi omeneşti, potrivit sursei citate.

„Ministerul Afacerilor Externe exprimă profundul regret şi condoleanţe pentru numeroasele pierderi de vieţi omeneşti şi întreaga speranţă pentru recuperarea rapidă a persoanelor rănite, în urma puternicei explozii care a avut loc astăzi, 22 mai, la Manchester. În aceste momente dificile, Ministerul Afacerilor Externe exprimă întreaga solidaritate cu poporul britanic”, se mai precizeaza in comunicat.

”În absenţa unei dovezi mai evidente, alegerea locului, sincronizarea şi modul atacului sugerează că a fost vorba de terorism”, a afirmat unul dintre oficalii SUA pentru combaterea terorismului.

Theresa May, a reusit la Londra, cabinetul de securitate COBRA, urmand o conferinta de presa. Poliţia britanica, afirma că răniţii sunt trataţi la şase spitale şi anunţă numerele de urgenţă la care populaţia poate primi informaţii despre victime. De asemenea, poliţia pune la dispoziţie un număr de telefon la care oamenii pot raporta autorităţilor antiteroriste orice mişcare suspectă.

 

Sursa: mediafax.ro

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More