Home Actualitate Echipa trimisă de OMS în Wuhan nu exclude varianta ca virusul să fi apărut în laborator

Echipa trimisă de OMS în Wuhan nu exclude varianta ca virusul să fi apărut în laborator

by Mircea Marinescu
2 minute timp de citit

Echipa trimisă de Organizaţia Mondială a Sănătăţii în Wuhan, care investighează originile Covid-19, a afirmat că primeşte date „pe care nimeni nu le-a mai văzut până acum” şi sunt de părere că se apropie de a descoperi cu adevărat ceva important, relatează Sky News. Totodată, echipa de experți a OMS nu exclude posibilitatea ca virusul SARS-CoV-2 să fi apărut în laborator.

Dr. Peter Daszak, care face parte din misiunea OMS, a declarat pentru Sky News că au obţinut informaţii cu adevărat valoroase, în special la piaţa „umedă” din Huanan, unde a existat primul focar de coronavirus.

„Vorbim cu oameni care au colectat probe din piaţă, care apoi s-au dovedit a fi pozitive. Sunt genul de informaţii care contează cu adevărat”, a spus Daszak.

Echipa OMS a ajuns în Wuhan la un an de la declanşarea focarului de coronavirus, iar între timp, oamenii de ştiinţă chinezi au făcut propriile lor cercetări despre originea virusului.

„Împart cu noi informaţii pe care nu le-am mai văzut până acum, pe care nimeni nu le-a mai văzut până acum. Vorbesc cu noi deschis despre toate posibilele variante. Într-adevăr cred că ajungem undeva”, spune Dr. Daszak.

Oamenii de ştiinţă nu exclud posibilitatea ca virusul să fi apărut în laborator
Echipa OMS urmează să viziteze şi Institutul de Virologie din Wuhan. Cercetătorii de acolo au respins afirmaţiile conform cărora coronavirusul a plecat dintr-un laborator, însă Dr. Daszak a declarat că această posibilitate nu a fost exclusă.

„Suntem cu toţii conştienţi de aceste ipoteze şi cu siguranţă vom pune întrebări despre toate aspectele cheie ale Institutului de Virologie din Wuhan. Dacă există informaţii care indică vreo ipoteză, vom urmări datele, vom vedea unde ne duc dovezile”, a mai spus Dr. Daszak.

Misiunea este strict controlată de China, echipa OMS fiind ţinută în izolare ca parte a măsurilor de prevenire a raspândirii virusului SARS-CoV-2 din China. Criticii s-au întrebat în ce măsură ancheta este pusă la cale de China, mai ales după ce oamenii de ştiinţă au vizitat un muzeu, folosit ca o unealtă de propagandă pentru a arăta cum a gestionat China lupta împotriva Covid-19.

sursa

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More