Home Actualitate După Norvegia și Germania, Franța anunță și ea primele decese post vaccinare: NOUĂ OAMENI AU MURIT după vaccinul Pfizer-BioNTech. Peste 130 de efecte secundare

După Norvegia și Germania, Franța anunță și ea primele decese post vaccinare: NOUĂ OAMENI AU MURIT după vaccinul Pfizer-BioNTech. Peste 130 de efecte secundare

by Mircea Marinescu
2 minute timp de citit
Dupa Norvegia si Germania, Franta anunta si ea primele decese post vaccinare

ACTUALIZARE 22.01/ 15:15 Nouă decese ale persoanelor vârstnice vaccinate cu serul Pfizer / BioNTech au fost înregistrate în Franța, fără a fi stabilită o legătură între moartea lor și vaccinare. Anunțul a fost făcurt vineri de agenția medicamente, care susține că oamenii erau bolnavi și sub tratament intens, scrie L Express.
”Având în vedere elementele de care dispunem până în prezent, nu există nimic care să concluzioneze că aceste decese sunt legate de vaccinare „, a subliniat ANSM în actualizarea săptămânală privind supravegherea vaccinului.

Aceste nouă decese s-au înregistrat la „persoanele în vârstă care locuiesc în case de îngrijire medicală sau în aziluri pentru bătrâni, și care sufereau de boli cronice.

Știrea inițială

Potrivit Ministerului Sănătății din Franța, 139 de cazuri de efecte secundare grave sau neașteptate au fost identificate în Franța. De asemenea, cinci persoane au murit după ce au primit vaccinul Pfizer-BioNTech.

Trei decese s-au înregistrate la Nancy. Ministrul sănătății, Olivier Véran, a declarat că toți cei decedați aveau peste 75 de ani și sufereau de comorbidități, relatează FranceInfo.

Trei decese au fost înregistrate de centrul regional de farmacovigilență din Nancy (Meurthe-et-Moselle), unul de la Tours (Indre-et-Loire) și ultimul e cel de la Montpellier (Herault).

„Este vorba despre persoane care ar fi putut să moară după vaccinare fără să prezinte semne ale unei reacții alergice”, a declarat Olivier Véran, ministrul sănătății.

„Ca parte a monitorizării farmacovigilenței, există în mod evident studii efectuate de autoritățile sanitare împreună cu medicii pentru a determina dacă există sau nu o legătură cu vaccinarea sau dacă e o coincidență nefericită. Dacă există o alertă, există și o anchetă. Dacă există o suspiciune puternică, se pot face analize suplimentare. ”

Specialiștii germani de la Institutul Paul Ehrlich au anunțat luni că investighează moartea a 10 persoane, la scurt timp după ce au fost „imunizate” împotriva Covid-19.

Anunțul a fost făcut de Brigitte Keller-Stanislawski, șefa Departamentului de Siguranță a Medicamentelor și Dispozitivelor medicale al institutului, informează Business-Standard. Anunțul vine după ce în Norvegia s-au înregistrat 29 de decese în rândul vârstnicilor imunizați cu noul vaccin anti covid.

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More