Home Actualitate Dragnea a venit cu a doua propunere pentru Iohannis. Află cine este candidatul la funcția de prim-ministru

Dragnea a venit cu a doua propunere pentru Iohannis. Află cine este candidatul la funcția de prim-ministru

by Mircea Marinescu
2 minute timp de citit

Liderul PSD a făcut anunțul în cadrul conferinței de presă care a avut loc după ședința Comitetului Executiv Național, și a dat un ultimatum președintelui Klaus Iohannis.

Liviu Dragnea declarase, după decizia președintelui de a refuza prima propunere a partidului pe care îl conduce la funcția de prim-ministru, că nu a aflat motivele refuzului și că nu a fost contactat de Iohannis, deși el ar fi încercat să îl sune. ”Nu am aflat, doar ce am văzut, în continuare, încercări disperate prin presa de propagandă să încerce să motiveze de ce președintele a refuzat-o pe doamna Shhaideh. Dacă vreo instituție a statului român, în mod oficial, își asumă niște informații pe care le-ar fi dat președintelui, așa ceva comentez, altfel, nu”, a afirmat șeful partidului majoritar.

Miercuri, alături de colegi din PSD, Liviu Dragnea a anunțat:”Colegii au propus ca a doua propunere să fiu eu. Am spus în campanie lucruri, în mod cinstit, nu mincinos. Nu vreau să obţin o funcţie forţând o lege, despre care toată lumea spune că este constituţională şi nedreaptă. Aşa că a trebuit să alegem o soluţie cu un coleg care este loial partidului şi programului de guvernare. Un coleg care nu merge la Palatul Victoria să-şi creeze un pol de putere. Nu că ar putea. Decizia mea, susţinută de colegi, a fost că alegem bunăstarea pentru români, mai mulţi bani, libertatea de a gândi, de a vorbi inclusiv la telefon. Nu a fost o decizie uşoară. Am propus colegilor, după ce înainte m-am consultat cu domnul Tăriceanu, ca propunerea noastră să fie domnul Sorin Grindeanu…Nu e agent Hamas, poate se descoperă că este KGB, că a omorât pe cineva… Sper că această propunere să fie luată în serios.”

Sorin Grindeanu ocupă funcția de președinte al Consiliului Județean Timiș, este absolvent al Universității de Vest din Timișoara și este căsătorit cu o farmacistă. A fost și Ministru al Comunicațiilor și este membru PSD de peste zece ani.

 

 

 

Sursa: agerpres, digi24.ro,   foto:ampress.ro

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More