Home Actualitate Dr Adina Alberts: „eficiența serului este de 65%”

Dr Adina Alberts: „eficiența serului este de 65%”

by Mircea Marinescu
3 minute timp de citit
Dr Adina Alberts

După apariția vaccinului anti-covid Pfizer, Israel a fost primul stat care a aprobat vaccinul. La o populație de peste 9 milioane, spun cele mai recente statistici, 1 din 1.000 de israelieni raportează efecte secundare. Dar, datele de ultimă oră arată că în Israel a crescut rata infectărilor, după vaccinarea cu produsul Pfizer.

Israel, cu cea mai mare rată de vaccinare din lume, contrazice Pfizer
Un raport emis de Ministerul Sănătății din Israel, spune că doar 51 din 650.000 de persoane au solicitat asistență medicală pentru simptomele suferite. Același raport spune că 1 din 1.000 de israelieni raportează efecte secundare.

În Israel, 652 de persoane din aproximativ 650.000 au primit prima doză, și au raportat un anumit disconfort după vaccinare.

Cu toate aceste date, rata de infectare în Israel este într-o creștere vertiginoasă. Afimația a fost făcută de medicul Adina Alberts într-o postare pe contul său de Facebook.

”Conform producătorilor vaccinului dezvoltat de Pfizer/BioNTech, bazat pe tehnologia ARNmesager, eficiența serului este de 65% la prima doză administrată, chiar și pentru noua tulpină Sars-Cov2. Cu toate acestea, datele statistice îi contrazic flagrant în țara care are cea mai mare rată de vaccinare din lume, Israel.

Mai exact, ieri, când deja numărul vaccinărilor ajunseseră la 2 milioane în țara care are o populație de 9,2 milioane, s-a înregistrat cel mai mare număr al noilor cazuri de îmbolnăviri cu noul coronavirus, 9997, iar rata de infectare la numărul de teste efectuate a fost, de asemenea, un record negativ, 7,6 %, conform datelor furnizate de Ministerul Sănătății din Israel.”, spune medicul Adina Alberts.

Potrivit radiodifuzorului public Kan, au existat patru cazuri în Israel de pacienți care au murit. Acest lucru s-a întâmplat la scurt timp după ce au primit vaccinarea.

Trei din cele patru au fost considerate de către Ministerul Sănătății, ca fiind fără legătură la vaccinul. Al patrulea caz, un bărbat în vârstă de 88 de ani, care avea probleme grave de sănătate preexistente, este în prezent cercetat.

Rata infecțiilor record, după vaccinarea anti-covid
Deși s-a înregistrat un record de vaccinări pe zi în Israel, noile cazuri au atins cea mai mare rată din ultimele luni. Ministerul Sănătății a declarat că 5.583 de noi cazuri de coronavirus au fost confirmate marți.

Este cea mai mare creștere zilnică de la începutul lunii octombrie, în timpul celui de-al doilea lockdown. Împreună cu alte 571 de cazuri începând cu miezul nopții, numărul infecțiilor cu COVID-19 de la începutul pandemiei a crescut la 414.447.

Au fost 40.929 de cazuri active, inclusiv 609 de persoane în stare gravă, cu 154 pe ventilatoare. Alți 169 israelieni erau în stare moderată, iar restul aveau simptome ușoare sau deloc.

„17% din noile cazuri severe de azi, adică 180 de cazuri (număr care depășește rezultatele înregistrate până acum, n. red.), au apărut chiar dacă persoanele au primit prima doză. De altfel, oamenii trebuie să se protejeze în continuare chiar dacă, deja, au făcut și cea de-a doua doză.

Oricum, măsurile impuse de lock-down-ul din Israel nu vor fi ridicate prea curând, indiferent de numărul de vaccinați. Nu am avut niciodată o asemenea situație (de infectare și raportare a cazurilor grave, n. red.)”, a spus Sharon Alroy-Preis, șefa departamentului de sănătate publică din Ministerul Sănătății, citată de presa israelită.

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More