Home Actualitate COVID-19: Experții germani spun că vaccinul Oxford / AstraZeneca nu trebuie administrat persoanelor cu vârsta de peste 65 de ani

COVID-19: Experții germani spun că vaccinul Oxford / AstraZeneca nu trebuie administrat persoanelor cu vârsta de peste 65 de ani

by Mircea Marinescu
1 minute timp de citit

Comisia de vaccinare din Germania  a precizat joi că recomandă ca vaccinul dezvoltat de AstraZeneca să fie autorizat doar pentru persoanele care au între 18 și 64 de ani, relatează Sky News.

Într-un proiect de declarație, autoritățile arată că vaccinul AstraZeneca nu trebuie să fie folosit pentru persoanele cu vârsta peste 65 de ani.
Într-o declarație a Comisiei pentru Vaccinuri din cadrul Institutului Robert Koch se arată că nu există suficiente informații cu privire la eficacitatea vaccinului pentru persoanele cu vârsta peste 65 de ani.”Datele disponibile în prezent sunt insuficiente în vederea unei evaluări a eficienței vaccinului (AstraZeneca) la persoane (în vârstă) de peste 65 de ani”, se arată în acest aviz.

”Vaccinul (împotriva) covid-19 al AstraZeneca este recomandat în prezent numai persoanelor cu vârste cuprinse între 18 și 64 de ani”, scrie Comisia germană de vaccinare (STIKO), potrivit AFP.

Din acest motiv, comisia a recomandat ca vaccinul să fie utilizat numai persoanelor cu vârste cuprinse între 18 și 64 de ani.

„Avem date care arată o producție masivă de anticorpi împotriva virusului la vârstnici, similar cu ceea ce vedem la persoanele mai tinere. Este posibil ca unele țări, din prudență, să folosească vaccinul nostru pentru tineri. E bine. Nu există suficiente vaccinuri pentru toată lumea. Deci, dacă vor să folosească un alt vaccin pentru persoanele în vârstă și vaccinul nostru pentru cei mai tineri, care este problema?”, a precizat directorul executiv al AstraZeneca, Pascal Soriot, pentru cotidianul La Repubblica.

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More