Home Actualitate CNN îi „încurajează” pe americani: „Nu vă alarmați” dacă oamenii încep să moară după ce au fost vaccinați anti-covid

CNN îi „încurajează” pe americani: „Nu vă alarmați” dacă oamenii încep să moară după ce au fost vaccinați anti-covid

by Mircea Marinescu
2 minute timp de citit
CNN îi încurajează pe americani

Într-un articol despre lansarea vaccinului anti-COVID, CNN spune că americanii nu ar trebui să se alarmeze dacă oamenii încep să moară după ce primesc vaccinul, deoarece „pot apărea decese care nu ar avea nicio legătură cu vaccinul”.

Comentariul se regăsește într-un articol CNN intitulat „De ce să ni-i vaccinăm pe cei mai fragili? Alegerea ciudată a unei dileme”, în care Dr. Kelly Moore, director asociat al Coaliției de Acțiune pentru Imunizare, avertizează că vaccinurile nu funcționează la fel de bine pentru persoanele fragile și vârstnice în comparație cu persoanele sănătoase.

„Când are loc imunizarea, americanii trebuie să înțeleagă că pot apărea decese care nu vor avea nicio legătură cu vaccinul”, scrie Moore.

„Să nu ne surprindă dacă vom vedea că, din întâmplare, după vaccinarea cuiva, acea persoană moare la scurt timp. Nu va fi pentru că are vreo legătură cu vaccinarea, ci doar pentru că, probabil, acesta a fost sfârșitul vieții sale ”, spune Moore.

Care adaugă că americanii nu ar trebui să fie alarmați când vor vedea oameni murind la o zi sau două după ce au primit vaccinul COVID. Pe de altă parte, acestea sunt persoanele cele mai afectate de pandemie. Ele reprezintă 40% din toate decesele de până acum.

„Unul dintre lucrurile de care dorim să ne asigurăm este că oamenii înțeleg că nu ar trebui să fie alarmați inutil dacă apar informații, odată ce am început vaccinarea, despre una sau mai multe persoane care au murit în decurs de o zi sau două de la vaccinare, și care sunt rezidenți în Centre de îngrijire. Este ceva la care ne putem aștepta, ca o întâmplare normală, deoarece oamenii mor frecvent în casele de bătrâni”.

„În acest moment, pur și simplu nu avem datele pentru a ști cât de bine vor funcționa vaccinurile la acești oameni, așa că va trebui să fim prudenți la început, deoarece știm că sunt cei mai vulnerabili la bolile severe și infecția cu covid. O vom face foarte atent până când vom ști cu siguranță că aceste vaccinuri sunt cu adevărat eficiente în protejarea lor”, a spus Moore.

Companiile Pfizer și BioNTech, al căror vaccin ar putea fi autorizat în următoarele zile, urmează să livreze 100 de milioane de doze în Statele Unite.

Recent, Agenția Medicamentului din Statele Unite a confirmat că vaccinul Pfizer-BioNTech este eficient în proporție de 95% într-o evaluare făcută înaintea aprobării serului pentru utilizare în această țară.

Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA) a anunțat că nu există probleme de siguranță cu vaccinul și a confirmat și faptul că eficiența acestuia este de 95%. FDA urmează să ia decizia formală pentru aprobarea vaccinului în cursul zilei de joi.

sursa

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More