Home Actualitate British Medical Journal: Noi dezvăluiri despre eficacitatea vaccinurilor Pfizer și ModeRNA. 95%? Mai degrabă între între 19 și 29%!

British Medical Journal: Noi dezvăluiri despre eficacitatea vaccinurilor Pfizer și ModeRNA. 95%? Mai degrabă între între 19 și 29%!

by Mircea Marinescu
3 minute timp de citit
Pfizer
Pfizer și ModeRNA sunt cele două vaccinuri aprobate împotriva noului coronavirus. Un nou studiu dă peste cap tot ceea ce se știa până acum despre eficacitatea lor.
Pfizer și ModeRNA: Eficacitatea vaccinurilor lor este mai curând între 19 și 29%. Mai jos vă prezentăm studiul care face ca totul să sară în aer.
Este cu adevărat o bombă mediatică cu privire la vaccinurile Pfizer și ModeRNA.
Dezvăluirile le face profesorul Peter Doshi care a analizat datele cererii de aprobare din partea celor două firme farmaceutice.
Pfizer și ModeRNA. Profesorul a descoperit că eficacitatea lor este mult sub datele publicate
Odată cu apariția vacinului Pfizer și ModeRNA, se aprofundează din ce în ce mai mult știrile asupra eficacității și asupra efectelor colaterale.
Bomba a fost lansată de British Medical Journal sub semnătura lui Peter Doshi profesor asociat la Universitatea din Maryland.
Profesorul se ocupă de cercetări privind serviciile sanitare farmaceutice. Încă din 26 noiembrie într-un articol semnat tot de el, și-a pus unele întrebări aspra eficacității vaccinului.
Cu datele celor două vacinuri în mână, Doshi a putut constata diferențe care modificau substanțial ceea ce până acum era spus de toată comunitatea științifică.
Atât British Medicaal Journal cât și Lancet, au criticat puternic vaccinurile
„Lipsește o trasparență asupra datelor. Nu s-a studiat suficient bătrânii, persoane imunodepresive și copii, pentru a înțelege efectele pe o perioadă medie-lungă.
„Am ridicat întrebări despre rezultatele experimentărilor privind vaccinurile pentru Covid-19 ale Pfizer și ModeRNA. Fiindcă tot ceea ce se știa erau protocoale de studiu și câteva comunicate de presă”, declarase profesorul.
După 5 săptămâni de la primul articol, tot Doshi a avut posibilitatea de a viziona mai mult de 400 de pagini de date prezente la Food and Drug Administration (FDA).
Torul se întâmpla înainte de autorizarea de urgență și după ce a făcut analiza, a scris câteva considerații importante în secțiunea Opinii, tot a British Medical Journal.
„Ar fi într-un fel compromisă eficacitatea vaccinurilor fiindcă acestea sunt făcute pe pacienți <suspecți de Covid> și asupra Covid-asimptomaticilor neconfirmați”. Acest lucru l-a dus să evalueze o eficacitate mult mai mică decât cea proclamată.
Pfizer și ModeRNA au „Eficacitate mult sub 50% necesară pentru autorizarea fixată de autoritatatea de reglementare”
Aceasta, deci, potrivit celor scrise în foarte autorizata revistă, n-ar fi de 95%, ci mult, mult mai mică, între 19% și 29%.
Procentele respective au fost obținute cu următorul calcul: 19%=1-(8+1594) / (162+1816); 29%=1-(8+1594-409) / (162 + 1816-287).
„Am ignorat numitorii fiindcă sunt similitudini între grupuri”, scrie profesorul pentru a clarifica cum au fost calculate procentele.
Dacă ar fi fost prezentate și analizate aceste date, deci, n-ar mai fi existat autorizarea din partea autorităților competente.
Dar, mai e ceva: „Chiar și după ce au fost excluse cazurile care au fost verificate la 7 zile de la vaccinare (409 Pfizer și 287 pe placebo), care ar fi trebuit să includă cea mai mare parte a simptomelor datorate eficacității pe termen scurt. Aceasta rămâne joasă și ajunge la 29%.
Unicele date de încredere, spune Dashi, potriivit Il Giornale, pentru a înțelege capacitatea reală a acestor vaccinuri, sunt cazurile de spitalizare, a pacienților aflați la terapie intensivă și a deceselor.
Sursa: EVZ.ro
Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More