Home Actualitate Bill Gates a făcut anunţul care sperie întreaga omenire! Ce urmează după pandemia de COVID

Bill Gates a făcut anunţul care sperie întreaga omenire! Ce urmează după pandemia de COVID

by Mircea Marinescu
2 minute timp de citit

Bill Gates cere omenirii să se pregătească de o nouă pandemie, ca și cum s-ar pregăti pentru un război, în caz contrar milioane de oameni vor muri și trilioane de dolari vor fi pierdute.

„Nu ne putem permite să fim prinși din nou cu garda jos”, a transmis miliardarul, unul dintre cei care prevestea în 2015 pandemia de Covid-19.

Bill Gates solicită înfriințarea unui sistem global de alertă, de care omenirea nu dispune momentan, pentru a detecta epidemiile cât mai curând posibil.

Potrivit Mediafax, Bill Gates a publicat o scrisoare prin care cere guvernelor lumii să facă infvestiții anuale de miliarde de euro în știință pentru a preveni o altă pandemie asemnănătoare cele de Covid-19.

„Nu ne putem permite să fim prinși din nou cu garda jos. Amenințarea următoarei pandemii va rămâne întotdeauna deasupra capului nostru – cu excepția cazului în care lumea ia măsuri pentru a o preveni”, a transmis miliardarul.

Bill Gates compară pandemia cu un război și crede că omenirea trebuie să o trateze ca atare. „Pregătirea pentru următoarea pandemie trebuie luată în serios, la fel ca amenințarea războiului.

Oprirea următoarei pandemii va necesita cheltuirea a zeci de miliarde de dolari în investiții în fiecare an, dar amintiți-vă că costul pandemiei Covid-19 pentru întreaga lume e estimat la 28 trilioane de dolari.

Lumea trebuie să cheltuiască miliarde pentru a economisi trilioane și pentru a preveni milioane de decese. Cred că este cea mai bună, cea mai rentabilă poliță de asigurare pe care și-o poate permite lumea”, a mai adăugat Bill Gates.

Potrivit lui Gates, investițiile ar trebui făcute de țările bogate ale lumii, pentru că ele au cel mai mult de pierdut. Mai mult, miliardarul a vorbit despre înființarea „pompierilor pandemiei”, o organizație formată din aproximativ 3.000 de oameni la nivel global care să monitorizeze și să intervină rapid atunci când există astfel de crize sanitare.

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More