Home Actualitate Australia nu aprobă vaccinul anti Covid și vrea să-l TESTEZE înainte de a începe imunizarea populației: „Nu trebuie să ne asumăm riscuri inutile!”

Australia nu aprobă vaccinul anti Covid și vrea să-l TESTEZE înainte de a începe imunizarea populației: „Nu trebuie să ne asumăm riscuri inutile!”

by Mircea Marinescu
2 minute timp de citit
Australia nu aproba vaccinul anti Covid si vrea sa-l TESTEZE inainte de a incepe imunizarea populatiei

Australia nu se grăbește cu aprobarea vaccinului împotriva noului coronavirus, iar autoritățile consideră că țara nu se află într-o situație de urgență precum Marea Britanie.

În pofida creșterii presiunilor pentru accelerarea campaniei de vaccinare din Australia, premierul Scott Morrison a declarat marți că nu vrea să-și asume „riscuri inutile”, informează Agerpres.

Morrison, care la începutul pandemiei a spus că Australia va fi un „lider” în materie de vaccinare, a dat de înțeles că țările cele mai afectate de virus, cum este Marea Britanie, au fost constrânse să autorizeze în regim de urgență vaccinurile anticoronavirus.

În timp ce multe țări au început deja vaccinarea populațiilor, autoritatea australiană pentru reglementare în domeniul farmaceutic nu se va pronunța, probabil, în privința vaccinurilor mai devreme de o lună, iar primele doze nu vor fi probabil administrate mai devreme de sfârșitul lui martie, notează AFP.

„Australia nu este într-o situație de urgență ca Regatul Unit. Nu trebuie să facem rabat în privința măsurilor. Nu trebuie să ne asumăm riscuri inutile”, a declarat Morrison pe postul de radio I3AW.

Australia, în ansamblu, a reușit să controleze bine pandemia, dar recent în principalele două orașe ale țării, Sydney și Melbourne, au apărut noi focare. În prezent în Australia sunt spitalizate circa 26 de persoane depistate ca purtătoare ale noului coronavirus.

Premierul Morrison a mai explicat marți că actualele campanii de vaccinare în masă din alte țări vor furniza Australiei mai multe informații privind vaccinurile decât testele clinice și că, spre deosebire de cum se procedează în Marea Britanie, Australia va testa loturile de vaccinuri înainte de administrarea lor populației.

sursa

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More