Home Actualitate Angela MERKEL este tot mai dezamăgită de DONALD TRUMP

Angela MERKEL este tot mai dezamăgită de DONALD TRUMP

by Tudor Irina
2 minute timp de citit

La una dintre întâlnirile din Germania ale Angelei Merkel, de după summitul G7 din Italia, unde au discutat și despre Acordul Climatic de la Paris, aceasta a declarat dezamăgită că nu trebuie să ne bazăm pe ajutorul și susținerea Americii, și că trebuie să ne luăm destinul în mâini.

„Noi, europenii, trebuie să ne luăm destinul în mâini. Trebuie să luptăm pentru propriul nostru destin”. „Vremea în care ne puteam baza unii pe alții este aproape trecută. Aceasta este experiență mea din ultimele zile”, a spus Angela Merkel după întâlnirea de la summitul G7 din Italia, referitor la eventualul ajutor venit din partea lui Donald Trump.

Premierul italian, Paolo Gentiloni speră că SUA va reflecta asupra acordului climatic și va finaliza prin a-l susține.

“Există o problemă nesolutionată, respectiv poziția SUA fată de acordul climatic de la Paris (…) Toți ceilalți și-au confirmat acceptul total fată de acord. (…)Dar suntem siguri că, după o reflecție internă, și SUA îl vor sustine”, a afirmat premierul italian Paolo Gentiloni.

”Voi lua decizia finală asupra Acordului de la Paris săptămana ce vine”, a scris Donald Trump a două zi pe o rețea de socializare.

Ce jocuri face Donald Trump?

Cu toate acestea presa americană susține că președintele le-ar fi mărturisit ”confidentilor” săi, inclusiv lui Scot Pruitt, președintele Agenției pentru Protecția Mediului, că plănuieste să retragă SUA din Acordul climatic de la Paris.

Înainte de summitul G7 din Italia, Donald Trump a declarat că nu crede în schimbările climatice realizate de om și a promis să „anuleze” Acordul climatic de la Paris, pe care îl consideră dăunător afacerilor americane.

O altă afirmație a lui Donald Trump de dinainte de summit-ul din Italia, surprinde o discuție cu președintele Consiliului European, Donald Tusk, la Bruxelles, cum că „germanii sunt răi, foarte răi”.

„Priviti milioanele de mașini pe care le vând în SUA. Oribil. Vom opri asta, ar fi spus Trump, potrivit Der Spiegel. Tusk ar fi intervenit, luând apărarea Germaniei, potrivit Der Spiegel.

”Intreaga discuție despre climă a fost foarte dificilă, dacă nu chiar nesatisfăcătoare. Nu există indicii dacă SUA va rămane sau nu în cadrul Acordul de la Paris”, a declarat Angela Merkel.

 

Sursa: mediafax.ro

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More