Home Actualitate Amenzi de 8.000 de lei pentru Metrorex. Ce nereguli au descoperit inspectorii ISU?

Amenzi de 8.000 de lei pentru Metrorex. Ce nereguli au descoperit inspectorii ISU?

by Mircea Marinescu
2 minute timp de citit

Metrorex a fost luat în vizor de inspectorii de la ISU București care au acordat amenzi în valoare de 8.000 de lei pentru o serie de nereguli la stațiile de metrou.

ISU a efectuat mai multe controale inopinate în scopul creșterii nivelului de siguranță a călătorilor. Inspectorii au verificat căile de exploatare a instalațiilor electrice de la metrou și căile de evacuare și au descoperit o serie de deficiențe aici.

În comunicatul de presă al ISU s-a arătat că există o serie de neconformități, atât la nivelul stațiilor, în spațiile comune, pe peroane, în pasaje, dar și la nivelul ieșirilor către suprateran. Au fost aplicate 11 sancțiuni contravenționale (șapte avertismente și patru amenzi), în cuantum de 8.000 de lei.

O problemă majoră este dificultatea evacuării persoanelor, prin reducerea lățimii de circulație din cauza unor modificări la sistemul de trecere cu turnicheți, a amplasării în anumite zone a unor spații comerciale, vitrine, lifturi, a blocării cu zăvoare a unor uși de evacuare, dar și a sensului de deschidere a unor uși de acces/evacuare care se face în sens invers evacuării, s-a mai precizat în comunicatul de presă.

Totodată s-a observat că tablourile electrice aferente scărilor rulante nu sunt marcate cu indicatoare, se face exploatarea unor conductori electrici cu contacte imperfecte la conexiuni și legături, precum și străpungerea izolației sau lipsa acesteia.

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență  București au anunțat că sunt pregătiți să ofere consiliere în domeniu pentru Metrorex în vederea remedierii problemelor.

 

Surse: agerpres.ro, wall-street.ro.

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More