Home Actualitate Adrian Streinu-Cercel: „în două săptămâni de zile nu am mai vorbi de incindența SARS-CoV 2 în circulație în România”

Adrian Streinu-Cercel: „în două săptămâni de zile nu am mai vorbi de incindența SARS-CoV 2 în circulație în România”

by Mircea Marinescu
2 minute timp de citit
Adrian Streinu-Cercel

Adrian Streinu Cercel a declarat în emisiunea lui Mihai Gâdea că pandemia de coronavirus poate fi eradicată în România în nu mai puțin de două săptămâni. Celebrul medic a explicat că în două săptămâni epidemia de coronavius va dispărea din țara noastră dacă se va testa în masă, dacă se vor folosi anticorpii monoclonali și dacă se va vaccina.

”Prima intervenție în epidemie este să testăm. Nu facem acest lucru. Nu înțeleg de ce nu facem acest lucru, de ce nu testăm în stradă. Alții au făcut-o! Și cu rezultate minunate.

A doua intervenție este folosirea anticorpilor monoclonali, care să oprească pandemia. Noi dacă am împrăștia acești anticorpi monoclonali în 70% din populație în două săptămâni de zile nu am mai vorbi de incindența SARS-CoV 2 în circulație în România. Și a treia intervenție este vaccinarea”, a spus Adrian Streinu Cercel.

Cum acționează anticorpii monoclonali

Tratamentul ar fi fost folosit la vindecarea de covid a lui Donald Trump. ”Și la Iași am derulat studiul cu acel concentrat de anticorpi, care poartă denumirea de REGENERON. Regeneronul este o soluție care cuprinde anticorpi care îmbracă că o mănușă virusul respectiv și îl împiedică să se așeze pe celulă, la locul receptorilor, și deci să se multiplice.

Până în momentul de față am folosit în studiul clinic acest tratament la 3 pacienți. Ceea ce este bine e că Agenția Medicamentului din Statele Unite (FDA) a aprobat utilizarea sa, la tratamentul formelor ușoare și medii. Din declarațiile pacienților a reieșit că nu au avut niciun fel de reacții adverse iar starea generală s-a îmbunătățit”

,a declarat Carmen Dorobăț, Manager al Spitalului de Boli Infecțioase din Iași.

Ancticorpii monoclonali protejează organismul timp de 6 luni
Adrian Streinu Cercel a mai întărit încă o dată eficența tratamentului aprobat de americani. ”Văd că nu se vorbeşte deloc de anticorpii monoclonali şi ei ar putea să reprezinte modalitatea de ieşire din pandemie. Ei sunt acum în stadiu foarte avansat de studiu şi înregistrează un element de siguranţă foarte important.

În plus, ei reuşesc să neutralizeze şi să ţină sub control, pentru o perioadă de şase luni, o potenţială infecţie”, a mai spus Adrian Streinu Cercel.

sursa

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More