Home Actualitate Adrian Năstase, o ATACĂ pe MONICA MACOVEI

Adrian Năstase, o ATACĂ pe MONICA MACOVEI

by Tudor Irina
1 minute timp de citit

Invitat la o emisiune TV, fostul premier al României, Adrian Năstase, a declarat despre Monica Macovei, că a reușit să îi construiască lui Traian Băsescu, un adevărat sistem, care funcționa doar pentru dânsul, și total împotriva opoziției. Adrian Năstase o numește „fostul procuror ceaușist Monica Macovei, cea care a schimbat regulile și a reușit să combine lucrurile”.

Fostul Premier, Adrian Năstase, consideră că Tudorel Toader are responsabilitatea de a găsi răspunsurile la neclaritățile despre arhivele SIPA. A mai spus despre întrebările adresate fostului procuror, de către Dana Gârbovan, președintele Uniunii Naționale a Judecătorilor din România, cu privire la subiectul SIPA, că sunt „impecabile” și „absolut corecte”.

„Întrebările doamnei Gârbovan cred că sunt absolut impecabile și ele sunt mai curând retorice. (…) Este clar că Monica Macovei a funcționat ca un instrument politic pentru Traian Băsescu în organizarea unui sistem care era direcționat împotriva opozanților politici și pentru un anumit control în societate. (…) Întrebările sunt absolut corecte și ele ne vor arăta mecanismul prin care Monica Macovei a construit acest sistem. (…) Ea a fost instrumentul de la Ministerul Justiției care a pus în realizare, a pus în aplicare niște decizii luate imediat după alegerile din 2004. (…) Răspunsurile la aceste întrebări nu trebuie să le dea Monica Macovei, trebuie să le dea, acum și foarte rapid, noul ministru al Justiției. (…) Tudorel Toader ar trebui, de îndată, să dea răspunsuri la aceste chestiuni. El are responsabilitatea, conform reglementărilor care au existat și care în continuare există, având controlul asupra penitenciarelor și instituțiilor care se ocupă, și are în control această arhivă. (…) Dacă aș fi premier, i-aș cere să îmi dea un raport într-o săptămână cu măsurile pe care le va lua”, a afirmat Adrian Năstase, pentru Agerpres.

 

Sursa foto: dcnews.ro

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More